Plaatfoutenstudies.nl
home

Welkom op plaatfoutenstudies.nl. Het doel van deze website is het publiceren van vel beschrijvingen van Nederlandse Frankeerzegel. Het doel hiervan is het vinden van afwijkingen per positie om in een latere fase mogelijk tot nieuwe plaatfout te kunnen komen.   

Onder http://www.plaatfoutenstudies.nl/studies treft u een overzicht van de reeds uitgevoerde onderzoeken. Afwijkingen op vel terug gevonden zijn of reeds bekende plaatfouten uit NVPH, Mast catalogus, of plaatfouten.net  of potentiele plaatfouten cq druktoevaligheden. Bij een aantal NVPH nummers treft U ook een map druk toevalligheden aan. Dit betreft een overzicht aan van postzegels met afwijkingen uit eigen of bevriende collectie, die niet op de beschikbare vellen te vinden zijn.

Eigenlijk is met 1 scan niet vast te stellen of iets een plaatfout is. Hiervoor is meer bewijs nodig, we volgen de systematiek van http://www.plaatfouten.net/. Vanaf 2 bekende exemplaren wordt de fout gemeld aan Plaatfouten.net als gemelde fout. Zijn er 5 stuks, dan wordt deze als plaatfout erkend als NET fout.

U kunt uw vellen naar mij toesturen in een resolutie van 600-1200 dpi info@plaatfoutenstudies.nl of rechtstreeks bij plaatfouten.net op Melding@plaatfouten.net. U kunt de vellen ook rechtstreeks plaatsen op https://koffielies.stackstorage.com/s/GCcJA5AKPjKohJP.

Wilt u mij helpen de vellen te beschrijven? Uw hulp is van harte welkom. Meld u vooral bij mij aan.

Uiteraard is er ook een vereniging die zich bezig houdt met plaatfouten zowel van Nederland als Nederlandse Koloniën. De club is zo vriendelijk geweest de hosting kosten op zich te nemen van deze site.

Voor meer informatie over de Nederlandse postzegel vereniging de plaatfout gaat u naar http://www.plaatfoutenclub.nl/

Studies overgenomen van plaatfout.org dit i.v.m. stopzetten website plaatfout.org

https://www.plaatfoutenstudies.nl/studies/www/v1201.htm

en

https://www.plaatfoutenstudies.nl/studies/www/v1052.htm

en als laatste

https://www.plaatfoutenstudies.nl/studies/www/v1359.htm

Van NVPH 1166 is er maar 1 vel bekend.